Esp-01 ile renkli led yakma

Merhaba.
Doğrudan PlatformIO ile alakalı değil, ancak araştırmalarıma göre yeterli bilgi bulamadığım için size sormak istedim. Kusura bakmayın. Esp8266-01 kartı kullanarak proje yapıyorum. 02 pininden led bağlayarak şarta göre pembe, şarta göre mavi yanmasını istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür?
Nasıl yapılabilir.

Not: Dil için Google translate ile çeviri yaparsanız memnun olurum.


Hello.
It’s not directly related to PlatformIO, but I wanted to ask you since I couldn’t find enough information according to my research. I apologize. I am doing a project using Esp8266-01 board. I want to connect led from 02 pin and I want it to light pink according to the condition and blue according to the condition. Is such a thing possible?
How can it be done.

Note: I would appreciate if you translate with Google translate for language.

Translated with DeepL Translate: The world's most accurate translator (free version)

Standart bir ESP8266 kartının yerleşik LED’inin RGB olduğunu sanmıyorum, genellikle mavi veya kırmızı gibi tek renkli bir LED’dir. Yani pembe gibi başka bir renk gösteremez.

Bir RGB LED’iniz varsa, ESP8266’yı kullanarak herhangi bir renkte yanmasını sağlarsınız. Örneğin pembe RGB 255,192,203’tür (kırmızı, yeşil ve mavi yoğunluklar 0’dan 255’e kadar) ve saf mavi 0,0,255’tir. Klasik olarak, R, G ve B sinyallerini oluşturmak için analogWrite() fonksiyonunu kullanarak ESP8266’nın bir PWM dalga formu çıkışı yapmasını sağlar ve bunu 4 pinli bir RGB LED’e (R, G, B ve GND) bağlarsınız.

Bununla birlikte, WS1812B olarak da bilinen “Neopixels” gibi dijital olarak kontrol edilebilen RGB LED’ler de vardır. Bunlar yalnızca bir “Veri Girişi” dijital pinine ihtiyaç duyar ve hatta zincirlenebilir. Bkz. Individual NeoPixels | Adafruit NeoPixel Überguide | Adafruit Learning System.

Translated with DeepL Translate: The world's most accurate translator (free version)

1 Like

geri dönüş için çok teşekkür ederim. esp8266-01 ile sadece bir dijital pin kullanma şansım var. diğer pinde buton çalışıyor. tek pin ile 2 bacaklı RGB ledi (pin+gnd) yakabilir miyiz. çünkü r+g+b için renkleri kontrol edebileceğim arduino gibi 3 pinim yok. örneğin şu led: RGB LED 5mm with 2 pin - Auto Flashing – QuartzComponents
——
Thank you very much for the feedback. I have a chance to use only one digital pin with esp8266-01. button works on other pin. Can we light a 2-legged RGB led (pin+gnd) with a single pin? because I don’t have 3 pins like arduino for r+g+b to control colors. for example this led: RGB LED 5mm with 2 pin - Auto Flashing – QuartzComponents